Nieuws
 

 

 

 
Start
Wie zijn wij?
Merries
Hengsten
Jeugd
Te koop
Nieuws
Foto's

5 november 2013:

Allereerst nog de update van de keuring 2013! Klik hier voor het verslagje!

Geke en Elouse verkocht! Geke gaat naar familie van Lith en Elouise naar onze buurman en gaat voor de kar. Er zijn 3 jaar achter elkaar alleen maar merrieveulens geboren en dan moet er soms een pony worden verkocht. Familie van Lith; veel plezier en succes met Geke!

OriŽnt staat inmiddels in de wei aan de Esvelderweg! Wat een druktemaker in vergelijking met Nelantines! Maar ook OriŽnt is een super lieve hengst.

Pamela preferent!! Ze is onze eerste zelfgefokte merrie die dit behaald. Een kleine mijlpaal dus! :)

Een nieuwe merrie op stal het Esveld! En wel een oud gediende:) Bij de aankoop van OriŽnt hebben we de moeder van Wemke erbij gekocht, Relstart van stal Langelo. Zij is drachtig van OriŽnt. We hopen nog een paar mooie pony's met haar te fokken!


13 augustus 2013:

Wij hebben besloten wegens aanfok om Elouise van het Esveld.te verkopen. (veulenkampioen in 2011, enterpremie 2012) Zie kopje 'Te Koop'.

Allereerst erg naar nieuws. Op 25 juli vonden wij ineens Carmen dood in de wei. Haar veulen Gracia stond van slag bij haar. We weten niet wat er gebeurt is, misschien een ongeluk met de andere merries, ze lag naast een boom. We zullen het niet te weten komen. We zijn er erg van slag van, Carmen was zo'n lieve merrie en altijd meteen bij je. Daarnaast de eerste en erg mooie nakomeling van Wemke_Haar veulen was 2,5 maand oud en daar gaat het gelukkig erg goed mee. Gelukkig hebben we haar nog. Het hoort er helaas soms bij maar wat is het naar als er een pony dood gaat...

Op zaterdag 27 juli was het zomerkeuring. We hadden vrijdag ervoor het feestje van mijn ouders, die waren 40 jaar getrouwd! We zijn weleens fitter op een keuring verschenen maar al vrij snel waren we volledig in de flow! We hadden 2 merries bij ons; Eva en Wemke.Eva mocht net na de hevige regenbui in de baan en dus binnen. Ze liep in een erg zware rubriek met hele mooie twenters ťn werd als eerste opgeroepen en mocht even later als eerste opstellen! Na de pauze mocht Wemke in de baan. Ook zij ging naar de kopplaats en mocht als eerste opstellen. Vervolgens was het jeugdkampioenschap grote maat waar wij weer aan mee mochten doen en..... Eva mocht opstellen!! Meteen Wemke weer klaar maken voor het grotemaat kampioenschap voor de oudere merries en ook zij mocht opstellen!! Daarna dus 2 merries voor het algemeen zomerkampioenschap en dat was even spannend... Ze pakten Eva!! Gaaf als je met 2 merries mee doet, daarmee wint wat er maar te winnen is en de twenter het zelfs nog wint van Wemke. Een opsteker voor de toekomst! Alle andere kampioenen ook van harte gefeliciteerd en dank voor de super organisatie!!

Veulen nieuws! We begonnen helaas met een dood merrieveulen voor Wemke. Verder verliep het zeer voorspoedig. Er werder alleen maar merrieveulens geboren en wel voor: Pamela, Bejing, Yoan en Carmen! Inmiddels zijn Sarina, Yoan en Beijing drachtig gescand. Evita verwacht een veulen van Denver! Wemke, Parel en Pamela zijn nog niet gescand.

Maart 2013: Alweer heel even geleden maar we hebben zeker nieuws;

December/januari 2012/2013:
Denver goedgekeurd! Voor het eerst hadden wij een hengst voor de keuring. Denver werd klaar gemaakt bij van Asch, daar zagen we al wel dat hij het goed deed en stiekem begin je dan toch te hopen dat hij er door komt. Zelf waren wij erg gecharmeerd van hem (ťn Joelle ook:)) Hij is erg groen en moet zich zeker nog verder ontwikkelen maar wat een chique kerel in de baan.. …n... hij werd goedgekeurd!! WŠt een ervaring en wat een trots gevoel. In januari moest hij er weer voor en hij was eigenlijk alleen maar mooier geworden en had zich verder ontwikkeld. Hij kreeg een eerste premie en werd ook nog beste hengst van de middenmaat!! Toch wel erg leuk die hengstenkeuring en verslaven ben ik bang:) Albert en Joelle, super bedankt voor alle goede zorgen en het klaar maken van Denver! Voor herhaling vatbaar....... :)

Denver staat in 2013 en 2014 ter dekking bij Esschendal en Drenth.

Ander leuk hengstennieuws; Orient van de Amstelhof hebben wij gekocht van de familie Waanders en komt na dit seizoen op stal het Esveld! Wij zijn erg gechameerd van deze hengst en willen in de toekomst deze hengst dan ook zeker gaan gebruiken. Volgend jaar gaan wij Bergerac van Gelre gebruiken in combinatie met OriŽnt. We denken dat Bergerac vooral past op de merries die we uit Nelantines hebben gefokt. Veel leuke veranderingen dus, we zijn weer erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken!

Verder hebben we ook minder leuk nieuws. Vandaag kreeg Wemke haar veulen, bijna 6 weken te vroeg en het lag dood in het vlies. Het was ook nog een merrietje. Erg jammer en een naar begin van het veulenseizoen. We gaan haar dit jaar dekken met Helmut. Het eerste veulen dat we nu verwachten is van Pamela en verwachten wij eind april.


Nieuwsarchief

Design by: Martine van den Berg