Uitslag premiekeuring 2012

We hadden 4 merrieveulens opgegeven en ook alle 4 kwamen in de baan, allen van Nelantines. Alle veulens kregen een veulenpremie.
Vervolgens hadden we 4 vier jaarlingen opgegeven; Eva,
Evita, Elouise en Estella Rose. Alle jaarlingen zijn vrij groen maar het ziet er goed uit. Evita liep op kop, Eva liep er achter. Estella liep op een 2e plaats en Elouise 4e in dezelfde rubriek. Ook alle jaarlingen werden geprimeerd. De jeugd had het goed gedaan; alles geprimeerd maar geen kampioenen. De middag moest even wat beter, en dt gebeurde....

Carmen kwam 's middags eerst in de baan. Zij heeft het erg goed gedaan de laatste tijd maar ook zij is nog wat groen. We hoopten op een eerste premie natuurlijk. En die kreeg ze! Ze liep op kop in haar rubriek en kreeg de eerste premie. Vervolgens moest Bejing, ze stond er super mooi op. Ook zij ging naar de kop met een eerste premie! Daarna was Yoan aan de beurt. Ze mocht wat zwaarder zijn, maar ze liep netjes 3e en kreeg weer haar eerste premie! Daarna mocht Pamela aan de bak in haar rubriek kroonmerries grote maat. Vorig jaar hebben we (wederom) gezegt dat het echt de laatste keer was dat zij naar de keuring was gegaan.. Echter toen ze haar veulentje had gehad in april, was ze weer n van de mooiste merries in de wei. Na een korte discussie hebben we besloten haar tch mee te nemen, omdat het ook de laatste keer was voor haar. Ze stond er top op en mocht ook naar de kopplek!

Wemke mocht vervolgens voor het erekampioenschap, een prachtige rubriek. Ze was iets te zwaar aangezien ze ook geen veulen heeft. Ze liet zich super goed zien en kreeg haar eerste premie.

Vervolgens begonnen de kampioenschappen en mocht Carmen in de baan voor het kampioenschap beste driejarige zelfgefokt n... Dit won ze!! Super leuk! Van tevoren twijfelden we over de eerste premie en nu werd ze beste driejarige. Vervolgens mochten Carmen, Beijing en Pamela in de baan voor het grotemaats kampioenschap. Wij dachten dat Beijing de meeste kansen maakte maar..... Pamela werd grotemaats kampioen!!! Super gaaf dat onze oudste merrie nu (eindelijk) kampioen werd! Vervolgens werd ze ook nog dagkampioen, echt super.. Marco en Piet werden vervolgens met Winx erekampioen dus de dag was echt super geslaagd; alle jeugd 100% geprimeerd, alle oudere merries een eerste premie, beste driejarige en algemeen kampioen... Wt wil je nog meer.....