Uitslag premiekeuring NW Veluwe 2011

Op 6 augustus jl was het weer de jaarlijkse premiekeuring. We hadden onze 4 merrieveulens opgegeven, waar we zelf erg blij mee zijn. Dit bleek terecht; alle veulens kregen premie en Evita en Elouise liepen beiden op kop. Uiteindelijk werd Elouise veulenkampioen overige maten en later ook algemeen veulenkampioen! De jaarlingen kregen ook netjes premie, evenals Carmen en Camilla. Vooral van Carmen hadden we iets meer verwacht, ze is erg snittig en chique net als haar moeder. Ze liet het in de beweging helaas wat zitten doordat ze erg druk en vervelend was. Alle jeugd geprimeerd dus n veulenkampioen; de ochtend was al geslaagd!

's Middags was het de beurt aan de oudere merries. Bejing begon meteen op kop met een eerste premie! Vervolgens kreeg Wendy helaas een tweede premie. Ze was te zwaar en kreeg terecht een tweede. Zij verlaat binnenkort onze stal. Ze staat ook al even te koop.

Vervolgens was het de beurt aan Yoan. We hebben haar volop gevoerd om in conditie te krijgen. Haar eerste veulen trok haar behoorlijk leeg. Toch stond ze er mooi op en mocht ook naar de eerste plek! Vervolgens was het de beurt aan Pamela. Ze stond er super op, en mocht opstellen achter Winx van de Bengd met eveneens een eerste premie. Geen schande! Winx werd later ook grotemaats en dagkampioen. Maar.. we hadden nog n troef; Wemke. Ze stond er goed op en liet zich super zien! Wt een bijzondere merrie.... Ze werd weer erekampioen en versloeg Winx vd Bengd van Marco en Piet!!

Een super geslaagde dag voor onze merries! In oktober gaan Winx en Wemke de strijd weer met elkaar aan:)