Nieuws tot 2012:
 

Vorige week hebben wij helaas Tess in laten slapen. Ze was weer erg bevangen en had veel pijn. Dit jaar krijgt ze ook nog eens geen veulen dus het zag er ook niet naar uit dat het binnenkort beter wordt, alleen maar slechter. Erg naar aangezien ze n van onze liefste pony's is en uit de mooie lijn komt van Carina Rose en Pamela.

15 oktober 2012:
Hengstennieuws!! Al eerder dit jaar is afgesproken dat wij Nelantines nog 2 jaar huren. Hier zijn we erg blij mee, Nelantines is een super makkelijke hengst en het klikt erg goed op onze merries. Daarnaast maken wij volgend jaar samen met gebr. van Doorn ook gebruik van Helmut van de Brouwerij!! Super leuk dat deze hengst een jaar bij ons komt te staan en we zien erg uit naar de combinatie met onze merries!

As zaterdag, 20 oktober zijn alweer de Nederlandse kampioenschappen in Lunteren. Wij nemen alleen Pamela mee. We gaan weer ons uiterste best doen en hebben er vooral heel veel zin in!

7 augustus 2012:
De premiekeuring en de manifestatie in Ermelo hebben we alweer achter de rug! Beiden zijn super verlopen. Pamela werd grotemaat en dagkampioen!! Lees hier het verslagje van de premiekeuring.

Op de manifestatie in Ermelo hebben we het ook super goed gedaan. Eva liep donderdag op kop en bleef zaterdag tot de 2e eliminatie lopen! Vrijdag liepen zowel Wemke als Beijing op kop!! Super goed dus! Zaterdag liep Beijing tot de 2e eliminatie mee en Wemke tot het laatst. Helaas haalde Wemke het net niet maar het was super om zo goed mee te lopen en onze merries op de kaart te zetten! :)

25 juni 2012:
Alle veulens zijn geboren! Yoan kreeg begin mei een merrieveulen. Een mooi en chique veulentje die we Fenna hebben genoemd.

Vervolgens had Beijing de tijd. Haar veulen werd te vroeg geboren maar alles is goed gegaan. Een super fijn en chique merrie veulentje! Toen Beijing werd geboren was ik in China, nu was ik op vakantie in Spanje. Dit veulen hebben we dan ook een Spaanse naam gegeven; Fuente.

Vervolgens had Sarina de tijd. Dit ging helaas niet goed; haar veulen lag verkeerd om met de benen naar voren en kreeg de dierenarts er niet af. Er is snel een keizersnede gedaan bij Sarina. Het veulen was helaas al dood, het was een hengstje. Sarina maakt het gelukkig erg goed en de wond geneest goed. Gelukkig komt zij erdoor!

Op 31 mei kreeg vervolgens Parel een veulen. Ja hoor; ook zij kreeg weer een merrieveulen! Na een erg lastig begin, blijkt Parel de laatste jaren een super fokmerrie! Een mooi langgelijnd merrieveulen waar we ook super blij mee zijn. Over de naam is er nog enige discussie met de directeur;) Zij gaat Florence of Fabinne heten:)

22 april 2012:
Er zijn alweer 2 veulens geboren!! Pamela kreeg begin april een merrieveulen. We geven haar de naam Falenthe. Ons eerste veulen, Falinta kregen wij 21 jaar geleden. De circel is rond dus!:)

Donderdag kreeg Tess ook haar veulen, het was een hengst. We noemen het veulen Fadrique.

Verder hebben wij Wendy van het Kleine Weitje, Michelle van de Amstelhof, Camilla, Dubarry en Dione verkocht.

15 augustus 2011:
7 merries drachtig gescand.
Vanavond hebben we Parel gescand, zij is de laatste die drachtig is gescand. Wemke is bijna zeker. De overige merries zijn zeker drachtig van Nelantines;
Sarina, Pamela, Tess, Yoan en Beijing. Een super score dus!!

Premiekeuring Noord West Veluwe
Vorige week was onze keuring alweer! Lees hier de Uitslag!

Zomerkeuring Ammerzoden
Op 23 juli vond de zomerkeuring te Ammerzoden plaats. Er waren zeer veel inschrijvingen en het beloofde een spannende dag te worden. Onze jeugd deed het redelijk en liep op de 3e en 4e plaats. Pamela liep netjes op kop, en liep mee met het grotemaats kampioenschap. Kampioen werd Born to Love van Stal Wilcas. Het was een zeer geslaagde en gezellige dag met mooie en terechte kampioenen.

1 juni 2011:
Zoals u al in DSP en op shetlandponyweb heeft kunnen lezen, wordt ook dit jaar weer de zomerkeuring georganiseerd. Na 2 succesvolle jaren in Kootwijkerbroek, wordt dit evenement op 23 juli as in Ammerzoden gehouden bij manege "Heilige Boys'. De zomerkeuring is een ideaal moment om vooral de jeugd te trainen, wij nemen dan ook Dubarry, Carmen, Evita en haar moeder Pamela mee.

Inschrijven kan tot 25 juni as! Kijk hiervoor even op www.zomerkeuring.nl. Wij hopen weer op een mooie en gezellige dag met veel inschrijvingen vanuit heel Nederland!!

22 mei 2011:
Ook Wemke heeft haar veulen gekregen, en daarmee is het laatste veulen al geboren! Op zondagochtend liep er onverwachts al een hengstveulentje bij!! Een zeer goede score dit jaar.. Nu lekker genieten van ze.. Wij zijn erg tevreden met onze eerste jaargang van Nelantines!

16 mei 2011:
Begin mei kreeg ook Tess een merrieveulen!! Ook dit veulen heeft een mooi hoofdje en veel houding! Ze krijgt de naam Elouise.

Over 2 weken heeft Wemke de tijd, en dat is daarmee ook ons laatste veulen van dit jaar..

24 april 2011:
Weer 2 merrieveulens geboren op stal het Esveld!! Zowel Yoan als Pamela verraste ons volledig... Ook deze veulens van Nelantines zien er erg goed uit! Het veulen van Yoan noemen we Estella Rose en vernoemen we daarmee naar haar overgrootoma; Helena Rose.. Het veulen van Pamela geven we de naam Evita.

Tess
heeft volgende week de tiid.. Rustig afwachten op haar veulen dus.. Nelantines loopt inmiddels weer bij de merries in en heeft het weer reuze naar zijn zin!

18 april 2011:
Eindelijk is het eerste veulen geboren! Vanochtend liep er een mooi merrieveulentje bij
Parel, we geven haar de naam Eva..

4 april 2011:
T lang de site niet bijgewerkt, en dan ook veel nieuws:

Veulens:
Aankomende week verwachten wij 3 veulens.. Pamela, Parel en Yoan hebben de tijd. We zijn zeer benieuwd naar de eerste veulens van Nelantines bij onze merries!!!

Stamboekopname:
Bejing moest zaterdag voor de stamboekopname. We dachten dat ze misschien wat aan de grote kant zou zijn.. Mr ze meet netjes 1.05! Daarnaast kreeg ze een mooie score van 85-80. Wij zijn blij :)

Zita:
Verder minder leuk nieuws; 2 weken geleden is onze merrie Zita van het Esveld overleden. We zagen een stukje blaas uit de merrie komen, 2 maanden te vroeg. Veulen bleek al dood te zijn en Zita kreeg na een zeer nare en zware bevalling, de volgende dag naast hoge koorts ook vet in het bloed aangezien ze niet meer at.. Al met al een erg naar verhaal en de merrie hebben we bij de kliniek in laten slapen.

Nieuwe merrie op stal het Esveld:
Vorig jaar kregen we erg weinig veulens, waarvan alleen Denver nog in opfok loopt. Dit aangezien we alle focus op Yan v stal Langelo hadden gericht, en uiteindelijk heel veel merries gust bleven. Marco en Piet van Doorn kregen nog een aantal merrieveulens van Harley. Daarvan mogen wij er nu n uitzoeken! Zodra ze in hun zomertenue zijn, gaan we daar de mooiste eens tussenuit zoeken natuurlijk ;)

Nationale te Lunteren:
Al even geleden inmiddels, maar we zijn met 3 merries naar de nationale in Lunteren geweest! We begonnen met Beijing, ze was super vervelend, maar mocht toch super netjes als 2e opstellen, achter de latere jeugdkampioen; zeker geen schande!! Daarna Sarina, zij liep 3e, ook in de rubriek van de algemeen kampioen; Senorita! Daarna moest Wemke. Ze was wat te zwaar en daardoor was het niet helemaal wat we hoopten, ze liep 4e. Het was verder een erg mooie en vooral gezellige dag met mooie kampioenen!

27 september 2010:
Dana van het Esveld is verkocht! Ze gaat naar Teus van de Pol dus blijft in de buurt!

10 september 2010:
Te koop; Wendy van 't Kleine Weitje, eventueel met dochter Dana. Kijk onder 'te koop' voor meer informatie over Wendy!!

29 augustus 2010:
Nelantines zowel in 2011 als 2012 ter dekking in Kootwijkerbroek!!
We hebben erg veel plezier van deze hengst en zijn blij dat we Nelantines hebben kunnen huren.. Het is dan ook goed nieuws dat we nog 2 jaar gebruik van hem kunnen maken!

17 augustus 2010:
Vorige week zaterdag, 7 augustus, hadden wij onze premiekeuring te Kootwijkerbroek. Deze dag verliep voor ons wel hl bijzonder goed!! Zowel de jeugdkampioen als de algemeen kampioen gingen mee naar huis! Zie verslag keuring 2010!

28 juli 2010:
Dinsdagochtend is het veulen van Sarina geboren uit Orient.. Jammer dat het een hengstje is, hij is wl erg leuk! Hij heet Denver! Stamboom en foto's volgen zsm..

23 juli 2010:
Over 1,5 week komt Leontien Ruissen bij ons foto's maken!! Binnenkort dus nieuwe foto's op de site!!

20 juli 2010:
We hebben vandaag gescand, goed nieuws; Pamela, Parel, Yoan, Tess, Zita en Wemke zijn drachtig van Nelantines!! Michelle Rose en Wendy worden momenteel nog gedekt en Sarina verwacht deze week haar veulen van Orient.. Het gaat beter dan vorig jaar dus!

3 juli 2010:
Zomerkeuring 2010 weer achter de rug; Beijing jeugdkampioen Midden Nederland!!
Het was weer een zeer geslaagde en gezellige dag!

31 mei 2010:
Eindelijk is het veulen van Tess er!! Maandagochtend kreeg ze een hengstveulen van Yan. We noemen 'm Da Vinci.

7 mei 2010:
op 30 april heeft Wendy van 't Kleine Weitje een merrieveulen gekregen van Up to Date of Shetlane! Ze heet Dana van het Esveld.

En; het sperma van Yan v stal Langelo blijkt nu wl te voldoen!! Aangezien we voor Wendy nog een passende hengst zochten, laten we haar dekken door Yan.

20 april 2010:
Op 3 juli as wordt de zomerkeuring opnieuw georganiseerd te Kootwijkerbroek! Dit jaar worden de inschrijvingen opengesteld voor heel Nederland!! Kijk voor meer informatie op www.zomerkeuring.nl en geef uw pony('s) op!!


15 november 2009:
Nelantines is preferent verklaard!!

12 september 2009:
Nelantines van de Groote Woerd komt voor 2 jaar naar Stal het Esveld!!

5 september 2009:
Wiranda van de Bloemhof verkocht aan dhr. Zwaaneveld.

12 augustus 2009:          
Op 1 augustus geslaagde keuring gehad! Klik hier voor de de uitslagen.

7 juli 2009:
En het laatste veulen is ook geboren.. Wiranda kreeg maandagnacht haar veulen; weer een merrie! Ze heet Camilla

4 juli 2009:
Een merrieveulen bij Wemke! Foto's van Carmen volgen zsm. En de Bommelerwaard vandaag bij ons op bezoek; een geslaagde dag!!
                                 
27 juni 2009:                  
Super geslaagde zomerkeuring: Yoan van het Esveld grotemaat- en algemeen zomerkampioen MN 2009!! Klik hier voor de verdere uitslag van de keuring.

22 juni 2009:                  
Michelle Rose haar veulen lag verkeerd en de dierenarts kreeg het merrieveulen er helaas niet levend af.

14 juni 2009:                  
Wynette heeft een merrieveulen gekregen! Ze heet Carina Rose van het Esveld

10 juni 2009:                  
Michelle Rose komt weer bij ons terug! Een aantal jaar geleden is ze naar Teus vd Pol gegaan, nu komt ze weer terug bij stal het Esveld. Ze is drachtig van Up to date.

6 juni 2009:
Parel kreeg haar merrieveulen 5 weken te vroeg. Na ander halve dag is haar veulen helaas alsnog dood gegaan.

5 juni 2009:                   
Yan's sperma blijkt helaas niet te voldoen. Hij is nu officieel S8 geworden.

30 mei 2009:                  
Het derde hengstveulen is geboren. Tess beviel vrijdag op zaterdagnacht van Capone van het Esveld. En nu op naar de merries!!

4 mei 2009:
Bloem van het Esveld wegens aanfok te koop, zie 'te koop'

2 mei 2009:                    
Hengstveulen geboren van Sarina! Zie Carlos van het Esveld

28 april 2009:                  
Pamela heeft een hengstveulen gekregen! Zie foto's en stamboom: Campbell van het Esveld

10 januari 2009:              
Yan v stal Langelo kampioen nieuwe jaargang!!

13 december 2008:          
Yan v stal Langelo gehuurd van Dhr. Waanders

15 november 2008:          
Harley v Geldersoord gehuurd van Dhr. J.H. Drenth

10 oktober 2008:             
Wonder vd Sanjesreed verkocht aan Arianne vd Bunt (www.arifo.nl)

20 september 2008:         
Wemke van Stal Langelo gekocht van Dhr. Waanders

16 september 2008:         
Simona van Bitterschoten met haar veulen Bo Van het Esveld verkocht aan Dhr. vd Rijt

10 september 2008:          
2 augustus keuring gehad, zie keuringsuitslagen

8 september 2008:           
Website "Stal het Esveld" eindelijk online!